گروه ایرنا زندگی - از شوشتر گرفته تا آبادان، جاهای دیدنی خوزستان در سراسر این استان واقع شدهاند و هرکدام با جذابیتهای خاص خود، گردشگران را بهسوی خود میکشانند. در میان شهرهای متعدد خوزستان، رامهرمز نامی آشنا است. در مورد معنی نام شهر گفتهاند که چون هرمز، پادشاه وقت ساسانی در این شهر شفا یافت، آن را «رام هرمز» نامیدهاند. آثار باستانی فراوانی رامهرمز و اطراف آن، نشانگر قدمت بالای این شهر هستند.
عمارت صمیمی یکی از بناهای تاریخی و جاهای دیدنی رامهرمز است و قدمت آن به دوره قاجار بازمیگردد. علاوه بر بنای تاریخی، باغ آن نیز با درختان زیبا و حوض بزرگ، دوستداشتنی است. با کجارو همراه باشید و از عمارت صمیمی دیدن کنید.
معرفی عمارت صمیمی
عمارت و باغ تاریخی صمیمی که با عنوان «باغ امیر سپهدار» نیز شهرت دارد، از یادگارهای دوران قاجار در شهر رامهرمز محسوب میشود. این عمارت در واقع محل سکونت و همچنین حکومت حاکم شهر بوده است. در ساخت عمارت و باغ، از باغهای فرنگی آن زمان نیز الهام گرفتهاند.
عمارت صمیمی رامهرمز در سال ۱۳۸۰ به شماره ثبت ۹۹۵۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و هماکنون مالکیت آن در اختیار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان است.
عمارت صمیمی کجاست؟
عمارت صمیمی در استان خوزستان، رامهرمز، خیابان امت قرار دارد.
فاصله عمارت صمیمی تا تشکوه: ۳۶.۸ کیلومتر
فاصله عمارت صمیمی تا چشمههای قیر ماماتین: حدود ۳۰ کیلومتر
فاصله عمارت صمیمی تا قلعه امیر مجاهد: ۲۱ کیلومتر
تاریخچه عمارت صمیمی
در کتاب «تاریخ بختیاری» نوشته «ابوالفتح اوژن بختیاری» در مورد ساخت این بنا مطالبی ذکر شده است که در اینجا بخشهایی از آن را آوردهایم: پس از فوت اسفندیار خان سردار اسعد در سال ۱۳۲۱ هجری قمری، آقایان محمد حسین خان سپهدار و حاج علیقلیخان، ضمن مراجعت از اروپا رهسپار دارالخلافه تهران شدند و در آنجا لقب سردار مفخمی را از مظفرالدین شاه دریافت کردند. ایشان پس از مدت کوتاهی اقامت به زادگاه خویش مراجعت کردند و محمدحسین خان بهسمت ایلخانی و نجفقلی خان برادر بزرگتر وی بهسمت ایلگری تعیین و مشغول به کار شدند و در همان زمان با توجه به این که جناب سپهدار علاقه مفرطی به رامهرمز داشت، باغی اعلا همراه با تجارتخانههای زیاد در قریه «کیمه» که یکی از قسمتهای مهم رامهرمز بود، بنا گذارده و به اتمام نیز رسانده است و در سال قبل نیز دختر امیرزاده بیگ زنگنه را هم که یکی از روسای طایفه جانکی گرمسیر بود، در حیطه ازدواج درآورد و بهدلیل تعلق خاطرش به وی شوق فراوانی داشت که در رامهرمز اقامت گزیند و بنابراین همهروزه با کمال اشتیاق از رفتن به آنجا صحبت میکرد. نامبرده قبل از اینکه بتواند در عمارتی که تاسیس کرده است، استقرار یابد بهطرز مشکوکی از دنیا رفت.
معماری عمارت صمیمی
باغ صمیمی یک عمارت اندرونی و یک فضای ورودی برای استقرار و سکونت نگهبانان و سایر خدمه و همچنین مهمانان باغ دارد. در اطراف باغ برج باروهایی برای حفاظت از این مجموعه ساخته شدهاند. عمارت اندرونی یا کوشک میانی، بهصورت دو طبقه (شامل همکف و زیرزمین) ساخته شده است.این کوشک میانی در دوران پهلوی، محل زندگی صاحب وقت باغ بود.
اگر وارد طبقه همکف شویم، سرسرا، چهار اتاق و یک سفرهخانه با سقفهای گنبدی به چشم میخورند. زیرزمین بنا نیز شامل دو اتاق و یک سرسرا میشود. همچنین این عمارت به بادگیر مجهز است.
به گزارش وب گاه گردشگری کجارو، باغ عمارت صمیمی زینت و شکوه زیادی به این مجموعه بخشیده است. در این باغ، درختان مختلفی مانند کنار، پرتقال، نارنج، انار، کاج، زیتون، انجیر، بید و نخل کاشته شدهاند. جالبترین درخت موجود در این باغ، درختی است که مردم محلی به آن «درمان عقرب» میگویند. علت نامگذاری آن این است که اهالی اعتقاد دارند، این درخت گازهایی از خود منتشر میکند که عقربها از آن فرار میکنند.
نظر شما